Welters lid orde

 


Beschrijving

Leo Petrus Josephine Maria Welters (Deventer, 15 augustus 1925 - Hilversum, 7 augustus 2011) was een beroepsmilitair, onder meer in 1965 in de rang van kapitein actief als instructeur van de reddingsdienst bij het Korps Mobiele Colonnes op Legerplaats Crailo. Het Korps Mobiele Colonnes oefende vooral op het ernaast gelegen oefenrampenterrein.

Over de werkzaamheden van het Korps Mobiele Colonnes schreef Welters in augustus 1980, hij was toen in de rang van majoor vsd der infanterie, als hoofdofficier toegevoegd aan de staf der Korps Mobiele Colonnes,  het artikel: "Drinkwatervoorziening in buitengewone omstandigheden".

Welters werd in 2010 door toenmalig burgemeester van Bussum Milo Schoenmaker benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn lange en brede inzet op maatschappelijk gebied, met name op het terrein van de gehandicaptenzorg. Als voorbeeld werd diens schenking van een ponycentrum inclusief stallen en manege aan de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland. 

Welters overleed op 85-jarige leeftijd in Hilversum en werd op 15 augustus 2011 begraven op het St. Janskerkhof in Laren.

Decoraties

  • Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  • Onderscheidingsteken voor Langdurige Dienst als Officier met het cijfer XXX
  • Kruis voor Betoonde Marsvaardigheid (Vierdaagse Kruis)
  • Eerste Drager van de Legpenning Korps Mobiele Colonnes
  • Erelid Vereniging van Officieren van het Korps Mobiele Colonnes
  • Erelid Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland

Zie ook