DIT ARTIKEL WORDT AANGEVULD

Inleiding

Woningstichting Naarden voert geen enkel ander beleid dan huur innen. Onderhoud of een selectie van de plaatsing van personen heeft geen enkele prioriteit. Zo kan het gebeuren dat Woningstichting Naarden zware drugsverslaafden, psychopaten en andere overlastgevers in haar woningen plaatst zonder acht te slaan op overlast. 

Als die er komt geeft Woningstichting Naarden nooit thuis. "Nee, daar kunnen wij niets aan doen".

"Als u uw mond nu niet houdt plaatsen we een nog ergere drugsverslaafde naast u", "We moeten eerst een dossier opbouwen" of "waarom zoekt u geen andere woning?" en "We hebben het helemaal gehad met u". 

De gevolgen van een dergelijk "beleid" laten zich raden: zeer frequente politie-invallen, wietplantages, dierenmishandeling, illegale verbouwingen, brand, verkrachting, mishandeling en totale vervuiling. En dan spreken wij nog niet over normale flatbewoners die overspannen worden en niet meer weten waar ze het zoeken moeten. 

Onderstaand vindt  u foto's met toelichtende tekst, die als bewijs van bovenstaand moge strekken. Klik op de foto voor een grotere afbeelding. 

Al deze zaken betreffen slechts 1 wooneenheid van Woningstichting Naarden. Over andere zaken kunt u in dit artikel lezen.  


Op 7 januari 2019 vond in deze woning een politie-inval plaats. Een foto daarvan ziet u bovenaan dit artikel. 

De bewoner resideert hier sinds 2018 maar zorgt sinds het moment dat hij hier zijn intrek nam voor non-stop en zeer ernstige geluidsoverlast en andere terreur.

Waarom de politie hier met VIER politieauto's kwam voorrijden, inclusief een ME-busje, en met vijf man binnenviel is ons onbekend. 

Het geeft de overige bewoners van de flat een zeer onveilig gevoel - iedere keer dit soort zaken mee te maken. 


Wietplantages zijn bij Woningstichting Naarden schering en inslag. In vrijwel iedere berging zat er tot en met 2018 wel een.  Deze werd bij toeval of door "verraad" ontmanteld.

Dat was echter geen reden voor Woningstichting Naarden eens een nadere inspectie in de bergings uit te voeren.

Wietplantages kunnen brand veroorzaken maar dat kon Woningstichting Naarden niets schelen.

Brand wordt voor hen door de opstalverzekering vergoed en het welzijn van bewoners kan ze weinig schelen, zolang de huur maar betaald wordt. 


De route naar een brandtrap hoort vrij te zijn en niet vol afval van bewoners.

Bij Woningstichting. Naarden zijn blusapparatuur en rookmelders overigens niet aanwezig. Men heeft altijd excuses om regels aan de laars te lappen

Zoals een brandtrap die tot de eerste verdieping loopt maar niet verder. 

Hoe mensen bij een brand beneden moeten komen, zeker als ze wat ouder zijn, maakt Woningstichting Naarden niets uit. 


  

Een ex-bewoner, wiens naam wij wegens privacywetgeving hier niet noemen, vond het nodig om op 30 december 2018 de toegangsdeuren van de flat dicht te spuiten met lijm, zodat de bewoners er niet meer in konden. 

Zoals te doen gebruikelijk konden bewoners de reparatie zelf regelen.

Er kwam geen enkel excuus of woord van verklaring van Woningstichting Naarden, die toch zo sociaal en betrokken zegt te zijn op haar website. Dit soort zaken zijn geen uitzondering. (Voormalige) bewoners bekrassen auto's, vergiftigen huisdieren, slaan medebewoners in elkaar,  enz.  


Bij Woningstichting Naarden wordt niets aan verzakkingen en scheuren, ontstaan door toedoen van de Woningstichting, gedaan. 

Woningstichting Naarden zegt zelfs tegen de bewoners dat ze moeten wachten tot de Huurcommissie uitspraak doet, voordat ze maatregelen nemen om verzakkingen tegen te gaan of restauraties te plegen. 

Men wil de scheuren wel dichtplamuren maar dat heeft weinig zin als er aan de oorzaak niets gedaan wordt. 

Aldus zitten bewoners in de kou omdat tegen de openingen in deuren en ramen niet op te stoken is.  


Brand bij de bewoner van nummer 34, overslaand naar de flat ernaast en de woningen erboven. 

De bewoner zat in het tweede kans beleid, wat voor Woningstiching Naarden inhield dat de huur weer werd betaald. Het tweede deel van het tweedekansbeleid, een goed huurder zijn, werd genegeerd.

Deze bewoner kreeg de vrije hand illegale verbouwingen uit te voeren en een geheel eigen elektriciteitsnetwerk aan te leggen.  Daarnaast mocht hij de flat in een vuilnisbelt veranderen en buren stapelgek maken met zijn geluidsoverlast. 

Als beloning voor de vuurzee kreeg deze bewoner in plaats van een twee- een driekamerflat aangeboden. De onschuldige buren werden door Woningstichting Naarden volledig genegeerd en afgebekt.   


De man naast de motor, hier gefotografeerd ten tijde van de brand, en bewoner van de brandende flat, maakt zich geen zorgen over de brand, zijn vier katten, over zijn interieur.

Ttwee katten overleden, de derde mocht van hem zwerfkat worden en de vierde werd door zijn schuld later door een auto overreden.

Wat Woningstichting Naarden betreft was alles geregeld: een mooie nieuwe driekamerflat en 35.000 Euro van de verzekering voor een geheel nieuwe inrichting.


Asbestbestrijding na een brand ziet er bij Woningstichting Naarden uit zoals u op de foto ziet. 

Regels gelden voor iedereen behalve voor Woningstichting Naarden. 

Deze situatie heeft weken bestaan totdat op initiatief van de bewoners er eindelijk iets aan gedaan werd.